跟隊
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

何等 幼稚!

3 posters

向下

何等 幼稚! Empty 何等 幼稚!

發表 由 pin 周五 10月 17, 2008 6:26 am

copy from 黃子華 , a long time ago,
i am totally agree with him!

情竇未開
o係我第一次戀愛之前,我認為自己就係楊過。
而我同書裡面既楊過唯一唔同既地方,就係佢有一隻大鵰。
而我o個陣,就鐘意諗呢個相思多D。
同楊過一樣,我從來都冇諗過要考第一既。
我只需要愛情,只要我搵到我既小龍女,我就可以拋棄學業,退隱山林,搬入新界住。
但係我一定要住出班西班牙別墅,我唔住得村屋,我怕蛇蟲鼠蟻。
然後每個月至多出一次市區,不過我唔會逗留得耐,問阿媽囉完零用錢我就會番番入去。
冇錯,基本上,我由中一至中五都係o係呢種咁超然既思想下度過。
當時學校最流行既辯論題目係:中學生應否談戀愛?
我認為,我地應該辯論既係「中學生應否讀書?」
而o係我第一次戀愛之前,我既小龍女只需要有一個條件,就係靚,我知道我咁諗係好幼稚,但當時我年紀小,唔知道原來身裁都好重要。
pin
pin
濘樂
濘樂

文章總數 : 100
注冊日期 : 2008-08-04

回頂端 向下

何等 幼稚! Empty 回復: 何等 幼稚!

發表 由 Ar Kit 周六 10月 18, 2008 8:08 am

完全認同

原來身裁都好重要!! cheers

Ar Kit
濘樂
濘樂

文章總數 : 252

回頂端 向下

發表 由 pin 周一 10月 20, 2008 6:27 am

文明
我一向覺得,人類既歷史上最偉大既三大發現分別係:
第一:牛頓發現地心吸力。
第二:愛恩斯坦發現相對論。
第三:就係唔知邊本雜誌發現自瀆對人體冇害。
排名不分先後。
pin
pin
濘樂
濘樂

回頂端 向下

發表 由 pin 周一 10月 20, 2008 6:28 am

兒童教育
我一向都認為,我地成日呃D細佬仔,懶係nice咁對佢地,講到呢個世界乜野都好好咁,咁係唔o岩既!
細個我同媽媽搭飛機,睇見廁所既水係藍色,我未見過,咪走去問媽媽o個D係乜?
媽媽話:「係天空。」
所以我就成為世界上第一個食過天空既人。
細個D大人成日講童話,講白雪公主。
佢地講既就係白雪公主又靚又好人,好值得去追求。
但係冇講到我地唔係白馬王子!
邊個人至係白馬王子呀?
起碼有隻白馬啦。
咁就即係馬主啦,你係唔係呀?
講D唔講D好危險。
即係等如你同個細路仔講:
「小明,飛出窗口好過癮既,成個香港望晒gar,浮下浮下...」
但係唔同佢講:
「不過你落到地下個陣,會快過搭電梯好多!」
pin
pin
濘樂
濘樂

回頂端 向下

發表 由 Ming 周二 10月 21, 2008 2:27 am

我MAMADAY BUY 佢
Ming
Ming
橙汁
橙汁

文章總數 : 59
注冊日期 : 2008-08-12

回頂端 向下

發表 由 Ar Kit 周二 10月 21, 2008 11:14 am

我buy 佢多過 buy 林海峰 , 張達明

Ar Kit
濘樂
濘樂

文章總數 : 252

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章